miljonlotteriet

Miljonlotteriet

Miljonlotteriet grundades 1964 och är ett av Sveriges äldsta lotterier. Företaget erbjuder skraplotter via prenumeration, online och i butik samt bingo på nätet. Visionen är att Miljonlotteriet ska berika människors vardag. Miljonlotteriet ägs av IOGT-NTO-rörelsen vars arbete ger barn och vuxna stöd att komma till en drogfri miljö. Hela överskottet från Miljonlotteriets verksamhet går till IOGT-NTO-rörelsens arbete. Sedan år 2000 har man bidragit med nära 2 miljarder kronor.

macbook_miljonlotteriet_after
macbook_miljonlotteriet_before
Drag to resize

Steg för steg

Sedan 2016 har vi, med design från Change the Agency hjälpt Miljonlotteriet att uppdatera sin digitala kostym. Då sajten inte fungerade på mobila enheter började det hela med göra sajten responsiv och fortsatte sedan i att implementera ett helt nytt utseende för alla delar. Först ut var startsidan, där vi implementerade de nya grafiska riktlinjerna som innefattade bland annat ny logotyp, färg och form. Successivt har vi fortsatt med Mina sidor och sist ut var Vinstshoppen. Vi är otroligt stolta över att få vara en del i Miljonlotteriets resa i att bli mer digitala och ser fram emot att få göra ut resterande sidor framöver.

 

Vår roll

I detta projekt har vi agerat front end-byrå och jobbat tätt med både Change, Miljonlotteriet och även systemutvecklarna på Commentor för att snabbt och enkelt kunna få ut nya uppdateringar. Vi har denna gång fått fokusera på HTML, CSS och Javascript, vilket också kan vara en inspirerande paus från PHP, C#, Java och alla andra programmeringsspråk vi oftast sitter i.

Besök sajten
miljonlotteriet_mobile
Intresserad av ett liknande projekt?

Kontakta oss om du har en idé du vill diskutera!

Kontakta oss