En framtid för mobiltelefonerna

Det är ingen som tvivlar på att mobilerna hör framtiden till. Redan nu är det svårt att klara sig utan. Telefoner som sitter fast med ett jack i väggen kallas för farfars telefon eller något annat som visar att det helt klart är retro. Och varför ens försöka klara sig utan mobiltelefonerna? De är praktiska på många sätt och vis.

Du slipper passa avtal när du väntar på ett samtal. Så gott som var du än befinner dig kan du svara. Det är många som tycker det borde finnas en bättre etikett för hur och när du ska använda din telefon. På många finare restauranger är det inte tillåtet att ha ljudet på, och så vidare. Men det är ett alldeles utmärkt sätt att planera din tid och alltid vara tillgänglig.

En investering värd att ta hand om

Även om dagens telefoner inte alls är lika dyra som de var tidigare så är det ändå en form av investering. Speciellt med tanke på att alla i familjen behöver sin egen telefon. Har du tre barn kanske familjen som helhet har en fem, sex telefoner. För många har mer än en, ofta för jobbet. Därför är det bäst att ta hand om dina mobiler. Att skydda dem så gott det är möjligt, så de håller längre.

Det kan även handla om att skapa goda vanor. Att lära dina barn värdet av en telefon. De är så vanliga idag att de små tror det är engångsvaror nästan. Och många byter nog mobil bra ofta, för uppdateringarna kommer redan veckan efter du köpt en ny. Det är något helt otroligt hur snabbt utvecklingen går framåt inom det här området. Men vare sig du har en ny eller något äldre modell så är det inget du vill vara utan. Inte ens för en dag om den går sönder eller blir stulen. Eller när det är dags att byta igen. Enligt SVT är det inte många som återanvänder telefonen.

Den komplicerade elektroniska världen

Nu för tiden är det vanligt att styra det mesta med hjälp av en mobil eller platta. Du kan sätta på värmen i sommarstugan redan på vägen dit. Plus en rad med andra bra funktioner. Det har blivit lättare att vara ekonomisk och energisparande, vilket naturligtvis är en klar fördel. Sedan har du en hel värld med underhållning i fickan, för många mobiler har en väldigt bra skärm och mottagning för att surfa på nätet.

Allt det här är byggt runt små komponenter som bara blir allt mindre för varje år som går. De första mobiltelefonerna var verkligen stora, du behövde muskler för att bära dem med dig. Nu får allting plats i en liten klocka, eller ännu mindre enheter. Det är fantastiskt och något som alla kan dra nytta av. Vad har lastbilar och mobiltelefoner gemensamt?

Konsten att bruka mobiltelefonen

Det har som sagt kommit en del regler på sina håll. Du får inte ha telefonen på eller spela in något under en konsert eller film. Och tänk vad störande det kan vara om mobilen ringer när det är som mest spännande på duken. En del tåg har mobilfria vagnar. Egentligen är det mer en fråga om tysta vagnar, för det är inte bara mobilerna som ska vara avstängda eller tysta.

Men det visar att folk känner ett visst behov av att ha avstånd från den digitala världen någon gång ibland. I skolorna kan det bli förbud att använda sin mobil under lektionerna. Dels ska eleverna inte kunna fuska, men det är även distraherande. Egentligen föreslår experterna att du ska hålla dig borta från mobilen ett par timmar innan sängdags. Det kanske inte alltid är möjligt men det visar i alla fall att kontroll är viktig.

För det mesta är mobiltelefoner verkligen till nytta. De hör framtiden till, men även nutid. Om du lär dig utnyttja dem fullt ut kan du göra så gott som allt med dem. Mobilerna är dagens fotoalbum, datorer, sociala umgänge och anteckningsblock. Plus en rad med andra funktioner som alla tonåringar känner till. Fråga dina barn så kan du bli glatt överraskad. De kan allt om vilka möjligheter som finns.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *