Företagare och privatpersoner behöver rätt försäkringar

Både som företagare och privatperson är det viktigt att se till att ha ett fullgott skydd. En av de viktigare försäkringarna är bilförsäkringen. Det är även viktigt med rätt försäkring om du arbetar som konsult och är egenföretagare. Det lättaste sättet att jämföra är att använda en jämförelsesida som samlar många försäkringsbolag.

Lönsamt att ta sig tid att jämföra försäkringar

Att jämföra försäkringar kanske inte alltid är den mest spännande uppgiften. Det är däremot ofta lönsamt att ta sig tiden. Exempelvis för bilar och även för husvagnar kan kostnaden skilja sig markant åt mellan olika försäkringsbolag. Genom att använda en jämförelseguide går det att få bättre villkor till lägre pris. Använder du bilen både privat och i tjänsten är det bra att ha lite extra skydd.

En halvförsäkring ger ett bättre skydd, assistansförsäkring ingår hos en del försäkringsbolag. Vissa kostnader som rör resor och bilkostnader är även möjliga att dra av om du bedriver näringsverksamhet. Avdrag för försäkring kan vanligen bara göras om bilen är registrerad på näringsverksamheten. Tänk på att läsa på vad som gäller för avdrag kring försäkringar hos Skatteverket då reglerna kan ändras.

Viktigt som företagare att se över försäkringar

Bedriver du eget företag inom digital marknadsföring är det bra att välja en företagsförsäkring, exempelvis en konsultförsäkring. Det finns olika försäkringar där ansvarsförsäkring ingår med juridisk hjälp och rådgivning. Ett skydd om något som du ansvarar för går riktigt fel.

En del försäkringsbolag ger även möjlighet att anpassa försäkringen utefter dina konsultuppdrag. Det är även viktigt att skriva avtal med uppdragsgivare. Vissa uppdragsgivare kan även ställa krav på att konsulten ska ha en viss försäkring.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *