Unika sätt att annonsera digitalt – 5 tips

I en värld där digital marknadsföring blir alltmer central för företags framgångar, letar marknadsförare ständigt efter nya och innovativa sätt att nå ut till sina målgrupper. Traditionella digitala annonser som banners och sökmotorannonsering är fortfarande effektiva, men det finns ett ökat behov av att sticka ut i den digitala bruset. Här presenterar vi fem unika sätt att annonsera digitalt som kan hjälpa ditt varumärke att skapa uppmärksamhet och engagemang.

Annonsera utomhus på digitala skärmar

Digital utomhusreklam har revolutionerat sättet företag kan annonsera på offentliga platser. Genom att använda digitala skärmar i högtrafikerade områden som köpcentrum, torg och längs stora vägar, kan företag skapa dynamiska och iögonfallande annonser som når ut till en bred publik.

Dessa skärmar erbjuder flexibiliteten att uppdatera budskap i realtid, vilket gör det möjligt för marknadsförare att anpassa sina meddelanden baserat på tid på dagen, aktuella händelser eller specifika målgrupper.

Att annonsera på digitala skärmar utomhus kan vara svårt att lyckas med eftersom man måste komma i kontakt med de som äger skärmar och ofta kan det bli väldigt dyrt. Ett smart sätt att lyckas med digital annonsering utomhus är att ta hjälp av en marknadsföringsbyrå såsom Dwise.se som redan har kontakter och bra erbjudanden men ägarna av digitala annonsskärmar.

Marknadsför med ett spel

Att integrera marknadsföring i ett spel är ett effektivt sätt att engagera kunder på ett djupare plan. Genom att skapa ett enkelt men beroendeframkallande spel som relaterar till ditt varumärke eller produkter, kan du locka användare att interagera med ditt företag på ett underhållande sätt. Spel ger också möjlighet till viral spridning, särskilt om de är designade för att uppmuntra delning på sociala medier eller erbjuder belöningar för att bjuda in vänner.

Tänk bara på att spelet faktiskt har en koppling till den produkt du marknadsför. Det kommer göra att kunderna kommer intressera sig mer av din produkt än vad ett helt orelaterat spel hade gjort.

Arrangera en digital tävling för kunder

Digitala tävlingar är ett utmärkt sätt att skapa engagemang och samla in värdefull kunddata. Genom att erbjuda attraktiva priser kan du uppmuntra deltagare att dela tävlingen på sina egna sociala mediekanaler, vilket ökar räckvidden för ditt varumärke. För att maximera effekten, se till att tävlingen kräver en form av interaktion med ditt varumärke, såsom att besöka din hemsida, prenumerera på ett nyhetsbrev eller ladda ner en app.

Kom ihåg att tävlingen måste följa de marknadsföringslagar som finns för att inte riskera några böter eller ännu värre påföljder.

Placera ut klisterlappar med qr-koder

Klisterlappar med QR-koder är en kostnadseffektiv och kreativ marknadsföringsstrategi som möjliggör interaktion i den fysiska världen. Dessa kan placeras på strategiska platser där din målgrupp befinner sig, såsom i caféer, på kollektivtrafik eller i butiksfönster. När någon skannar koden med sin smartphone, kan de omdirigeras till en specifik webbsida, ett specialerbjudande eller en exklusiv video, vilket skapar en direkt länk mellan fysisk och digital marknadsföring.

Var dock noga med var du placerar klisterlapparna så det inte räknas som nedskräpning.

Annonsera genom samarbeten på bloggar

Samarbeten med bloggare och influencers kan ge ditt varumärke en autentisk röst och utöka din räckvidd till nya målgrupper. Genom att välja partners vars publik överlappar med din målgrupp, kan du skapa skräddarsydda kampanjer som känns relevanta och engagerande för läsarna. Oavsett om det handlar om sponsrade inlägg, recensioner av produkter eller tävlingar, ger bloggsamarbeten en unik möjlighet att berätta ditt varumärkes historia på ett personligt och trovärdigt sätt.

Testa olika typer av marknadsföring

I takt med att den digitala marknadsföringsvärlden utvecklas, är det viktigt för varumärken att ständigt söka efter nya och kreativa sätt att engagera sin målgrupp och sina kunder. Fundera över vad som är mest prisvärd för din kundgrupp och anpassa annonseringen efter dem.

Ett bra sätt att lyckas med marknadsföringen är att testa flera olika metoder och sedan avgöra vilken marknadsföringskanal som ger bäst resultat och sedan allokera resurserna mot den specifika kanalen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *