Lär dina kunder att använda VPN

Många kunder som vänder sig till en digital marknadsföringsfirma vet inte riktigt hur de ska använda de olika digitala verktygen som finns idag. VPN är till exempel något som förvirrar många företag, trots att de verkligen skulle kunna dra nytta av att använda det till olika ändamål. Att lära ut hur VPN faktiskt fungerar kan vara en extratjänst som ditt företag erbjuder era klienter vid sidan om digital marknadsföring.

VPN för intern kommunikation

VPN har många användningsområden. Många som befinner sig utomlands använder VPN för Netflix och andra streamingtjänster, så att de kan kolla på det inhemska utbudet oavsett var de befinner sig. Andra använder VPN att få ta del av ett större utbud på streamingtjänster genom att till exempel koppla upp sig till en USA-server hemma i Sverige för att få tillgång till USA:s Netflixutbud. Andra använder VPN för att komma runt censurer.

Men VPN är inte bara ett verktyg för underhållning, utan det kan även användas för att trygga den interna kommunikationen i företag. En VPN krypterar all data och gör därför att alla på företaget kan dölja sin trafik och kommunikation från otillbörliga ögon. Det kan vara en bra idé att alla i företaget kopplar upp sig genom VPN innan de diskuterar känslig information med varandra, särskilt om de är aktiva i en bransch där spionage är vanligt förekommande (som t.ex. elektronisk utveckling och tillverkning).

Nu när hemmaarbete är mer vanligt så är det ännu viktigare att företag krypterar sin kommunikation för att inte avslöja affärshemligheter eller annan känslig information. Många företag är alltid uppkopplade genom VPN under arbetstid, för att garantera att ingenting läcks ut.

Ett större företag kan använda en egenutvecklad VPN som installeras på alla anställdas datorer. För mindre företag kan det räcka med att använda olika gratis VPN eller en plan för något ledande VPN-verktyg som passar företag. Idag finns det många alternativ att välja mellan och majoriteten är mycket lättanvända.

Installera och lär ut

Även om ert företag fokuserar på digital marknadsföring, kan det vara rätt enkelt och lönsamt att lägga till VPN-undervisning i era tjänster. Om ni märker att kunden oroar sig över säkerheten inom företagets kommunikation kan ni erbjuda att installera ett VPN-verktyg på alla anställdas datorer. Det är verkligen lätt, särskilt om ni väljer ett rekommenderat och färdigt VPN-program som är smidigt att använda. Sedan kan ni göra en kort kurs för alla anställda i företaget där ni lär ut hur de kan använda VPN-uppkopplingen.

Merförsäljning är alltid välkommet i alla företag och med lite extra tjänster som kunderna kan välja till säljer ni inte bara mer, utan era kunder kan bli nöjdare i slutet. Om ni har en löpande tjänst där ni fortsätter hjälpa era kunder med digital marknadsföring kan uppdatering och nyinstallation av VPN-tjänster ingå i det löpande kontraktet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *