SEO-optimering – en spännande utmaning

Search Engine Optimization eller SEO som är det mera kända begreppet, när en sökoptimerare ska hitta bästa nyckelorden, för att en hemsida ska komma högt upp på Google, när du söker efter en produkt eller tjänst. Google är den största sökmotorn som finns i dag, där omkring 90 procent av alla sökningar görs. Andra sökmotorer som bland annat Yahoo och Bing står för de återstående 10 procenten. 

SEM

Search Engine Marketing eller SEM som det förkortas är när annonser skapar sökfraser för att synas i olika sökresultat. När det gäller Google syns dess annonser antingen över eller under de integrerade resultaten. När du googlar efter en produkt eller en tjänst är de första resultaten som syns annonser, sedan kommer de olika hemsidorna. För varje klick på en annons får annonsören in pengar och detta är SEM. Däremot när du trycker på själva hemsidorna handlar det om SEO och då tar inte hemsidorna ut någon avgift. 

För bättre rankning på Google

För att ditt företag ska hamna högre upp på Google finns det några saker att tänka på. Det är bland annat viktigt att du skriver entusiastiska texter som både är underhållande och kvalitativa. Det är också av vikt att du når ut till de kunder som är intresserade av dina tjänster. Använd nyckelord du tror att kunderna söker på, och håll sedan koll på om de är korrekta. Din hemsida bör vara praktisk och anpassad efter flera olika mobila enheter, som mobil, iPad och dator. Det ska även vara lätt för kunderna att besöka hemsidan, dela och länka till den. Fortsätt använda nya nyckelord hela tiden, med tiden lär du dig vilka ord som är bäst att använda. Sträva helst efter att hamna på topp tre på Google. 

Skynda på SEO-optimeringen

Det brukar ta omkring sex månader eller längre för att komma högt upp på Google, men det finns några saker du kan göra för att snabba på processen. Det är viktigt att din hemsida laddas upp fort, har komprimerade och optimerade foton. Uppmana gärna besökarna på din hemsida att länka vidare till andra. 


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *