Spännande med SEO-optimering

Tycker du om att lägga pussel, lösa korsord och inte är stresskänslig, kan ett jobb inom sökoptimering vara något för dig. Där får du prova dig fram med nyckelord för att hemsidor ska komma högt upp på när någon googlar på den tjänst eller företag de letar efter. Det är ett pilligt jobb och det kan ta upp till ett halvår innan du hittat rätt ord, sedan är det viktigt att upprätthålla hemsidan med nya nyckelord hela tiden. I databranschen händer saker fort och det gäller att hela tiden ligga ett steg före. 

Utbildningar

Det finns flera olika sätt där du kan lära dig SEO-optimering. På nätet finns korta gratis introduktionskurser som passar bra om du är osäker på om jobbet passar dig. Du kan gå olika distanskurser eller kanske du känner någon som jobbar som SEO-optimerare. Du kan fråga personen om du kan få komma och se hur han/hon jobbar och få förklaring till olika begrepp, och vad du ska tänka på. De flesta utbildningarna inom området har privata aktörer och ett bra tips är att leta på nätet, där finns många intressanta utbildningar. 

Yrkeshögskoleutbildning

Exempel på en bra utbildning inom SEO-optimering är att gå en yrkeshögskoleutbildning på 40 poäng. Tyvärr är det alltid flera sökanden än platser och de behöriga rangordnas utifrån poäng. Du ska ha ett godkänt slutbetyg från gymnasiet, och ha betyg E i engelska, sedan får du extrapoäng utifrån tidigare utbildningar och du ska ha en dokumenterad yrkeserfarenhet på minst ett år. Kursen är på tolv veckor och med en studietakt på 53 procent. Kursen är gratis och är du yrkesverksam kan du söka, undervisningen är på distans kan du jobba samtidigt. Får du denna kurs är du berättigad till CSN och det är positivt. 

Digital marknadsföring

När du marknadsför dina tjänster och produkter genom digitala kanaler och plattformar är det digital marknadsföring du sysslar med. Det kan vara kommunikation med både befintliga och framtida kunder som sker genom sociala medier, hemsidor eller e-post. Digitala marknadsförare riktar sig till en speciell kundkrets, och är en tvåvägskommunikation mellan företag och kund. 

Utbildning

Precis som det stora urvalet till SEO-optimerare finns det flera olika utbildningar för dig som vill bli digital marknadsföring. Du kan läsa allt från kortare kurser på nätet, distansutbildningar, en yrkeshögskoleutbildning eller om du vill satsa på högskola/ universitet. En utbildning inom marknadsföring ger dig bra jobb med stora utvecklingsmöjligheter. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *