wmyl-flp-app-hero Scrolla till nästa section

Forever Living Products App

Forever Living Products är världens största producent av Aloe Vera produkter, We made you look fick helhetsuppdraget med att ta fram deras nya native app som används flitigt av alla återförsäljare i Skandinavien.

Här hittar återförsäljarna senast nytt om Forever, läser meddelanden från ledningen och support, hanterar sina försäljningar och kontakter och framförallt – lägger sina beställningar av produkter!

Det tekniska

“Appen” består av två appar, en för Android och en för iOS. De två apparna är tekniskt helt skilda men har liknande arkitektur och uppbyggnad. Båda apparna är byggda så mycket som möjligt efter Android respektive iOS standarder för att få en enkel, och hållbar kodbas och hög prestanda.

iOS-appen är byggd i programmeringsspråket Swift som är ett kompilerat, multi-paradigmatiskt språk utvecklad av Apple. Språket är mycket modernt och släpptes så sent som 2013 och har stöd för såväl objektorienterad och funktionell programmering.

För Android har det objektorienterade språket Java använts för logiken och XML för alla vyer. Java är ett beprövat språk från 1995 som används flitigt både på servrar och i applikationer.

Då båda apparna ska hantera mycket och flera olika sorters data använder de sig av s.k. bryggor. Bryggorna fungerar som ett lager mellan backend (eller API:et) och vyerna. De har ansvaret för att hämta och skicka data samt lagra den lokalt på telefonen. Detta utan att vyerna behöver ha koll på om datan är från telefonen eller från en server.

Intresserad av ett liknande projekt?

Kontakta oss och diskutera din idé med oss!

Kontakta oss